Rimnam
Image default
Huishoudelijk

Aandachtspunten bij het kopen van een messenset

Aandachtspunten bij het kopen van een messenset

Wij hebben een aantal aandachtspunten waar je op kunt letten bij het kopen van een Messenset. Het belangrijkste is om goed na te denken over de soorten messen die je nodig hebt, Je hebt standaard setjes met 4 messen voor in de keuken, maar er zijn zelfs professionele messen die in een 24 delige set geleverd worden. Ook is het slim om goed naar de dikte van de messen te kijken. Hoe dikker een mes is hoe meer weerstand het geeft en dan wordt het dus ook moeilijker om te snijden. Echter kun je deze wel voor allerlei dingen gebruiken en bovendien slijten ze een stuk minder snel. 

Ook de hardheid is een belangrijk aandachtspunt. Kijk goed bij de specificaties of dit aangegeven wordt, want dit bepaald ook hoevaak je hem moet slijpen en geeft je een schatting van de levensduur. Hoe harder hoe beter zeggen wij hier bij 5top altijd. Ook het handvat is erg belangrijk. Dit is een persoonlijke keuze, want bij een groot handvat hebben de meeste mensen meer grip. Echter blijft er bij een dunner handvat vaak wat minder voedsel plakken. Het is ook slim om een messenslijper of slijpsteen erbij te bestellen. Zo blijft je mes langer scherp en als hij te bot wordt kan je hem weer mooi bijwerken.

Welke soorten zijn er

De messenset is een breed begrip, er zijn immers tientallen soorten. Zo heb je de broodmessen set waar je alles in vindt voor het ontbijt en het snijden van harde en zachte broodjes. Daarnaast heb je ook de koksmessen die net wat professioneler zijn als die wij in eigen keuken hebben. Vaak beschikken deze over een hoog lemmet dat vlijmscherp is en waar je alles tot in de perfectie mee kunt snijden. En zo kunnen we nog wel uren doorgaan.