Rimnam
Image default
Vervoer en transport

Dagje erop uit in Limburg

 

Je hoeft tegenwoordig niet meer naar het buitenland om op vakantie te gaan. Vooral in limburg is er genoeg te doen qua activiteiten. In deze blog gaan wij dieper in op deze vakantiebestemmingen in Limburg. Hierbij geven wij ook enkele voorbeelden van activiteiten die per gebied te doen zijn.

 

Vakantie in Zuid-Limburg 

Wellicht staat Zuid-Limburg in Nederland bekend als het enige heuvelachtige landschap van Nederland. Juist dit maakt het al de moeite waard om er eens heen te gaan! Het gebied biedt ontzettend veel mooie fietsroutes en wandelpaden, wat het een geschikte locatie maakt om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen. 

Neem een kijkje in het gebied tussen Vaals en Gulpen. Dit gebied werd in 2005 namelijk verkozen tot mooiste landschap van Nederland. Dit werd gekozen door Stichting Natuur en Milieu.  

Verder kan er heerlijk gegeten en gedronken worden in het bourgondische Maastricht. Hier liggen veel terrasjes en dus ook veel mogelijkheden om tot rust te komen. Maastricht is een stad met geschiedenis, dus kijk er aandachtig om je heen! Geen auto om op de locatie te komen? Autoverhuur De Mulder heeft een ruim assortiment met daarin geschikte auto’s om van A naar B te reizen.  

 
Camping Oriental is wellicht een goede optie voor jou. Een geschikte plek voor jong en oud met een goede sfeer.

Vakantie in NoordLimburg 

NoordLimburg is een aantrekkelijk gebied om een weekendje weg of om zelfs op vakantie te gaan. In het Noorden ligt namelijk ‘het witte stadje’. Thorn is een mooie plek om eens gezien te hebben. Bij restaurants en cafés aan de maas is het mogelijk om een lekker drankje doen en een hapje eten. In de zomer is het mogelijk om er een sloep te huren. Tip om een koelbox mee te nemen met de tropische temperaturen! Leg de boot op het midden van de maas en neem een lekkere verkoelende duik. Bekijk ook zeker de monumenten! Het is een stadje met geschiedenis.  

Verder kun je in Noord Limburg genieten van het prachtige landschap dat het gebied te bieden heeft. Neem eens een wandeling door de Groote Peel!  

Een mooi park om op vakantie te gaan is De Leistert in Roggel. Dit park is niet alleen erg geschikt voor kinderen, maar is ook geschikt om van te genieten in rust. Het park heeft een binnen- en buitenzwembad, beide met glijbanen. Het park is gelegen in een mooi gebied, omringd door veel bos. Om met het hele gezin naar de camping te kunnen gaan is wellicht een 7 persoons auto huren een goed idee! 

https://autoverhuurdemulder.nl/personenauto-7-persoons/