Rimnam
Image default
Woning en Tuin

De beste ideeën om je huis te versieren in de lente

Na een lange, kille winter is de gemakkelijkste manier om je humeur op te vrolijken het aanbrengen van vleugjes voorjaarsdecoratie in je huis, om het mooie seizoen te verwelkomen. De lente staat voor vernieuwing en groei. Daarom is het geen wonder dat velen van ons een verlangen voelen om onze huizen te veranderen als het deze tijd van het jaar bereikt. Het kan echter moeilijk zijn te weten waar je moet beginnen als je je ruimte een opfrisbeurt wilt geven. Of je nu graag helemaal losgaat met je voorjaarsdecoratie, of liever hier en daar wat accenten aanbrengt, onze ideeën voor voorjaarsdecoratie zullen je inspireren om het seizoen hoe dan ook te omarmen.

Bloemen in overvloed

Lente-inrichting zou geen lente zijn zonder een infusie van bloemen – op je muren of gewoon in een vaas. Een van de eenvoudigste manieren om een kamer een make-over te geven is door er een boeket verse bloemen neer te zetten – of dat nu op een aanrecht of eettafel is. Van trossen narcissen en tulpen tot takjes eucalyptus en hyacinten, profiteer van al die prachtige bloemen bij je plaatselijke supermarkt of bloemist. Je huis opfleuren met verse bloemen is gemakkelijk en het beste van alles is dat het in elke kamer van je nederige stulpje kan. Tussen prachtige middenstukken en nachtkastje-vriendelijke knoppenvazen, is er geen plek in je huis dat niet gebaat zou zijn bij een beetje flower power.

Als je geen verse bloemen of planten kunt bemachtigen – kunstbloemen zijn een zeer goed alternatief. Vele geven dezelfde verfrissende sfeer als levende planten en zien er even echt uit.  Ze zijn ideaal om op planken, salontafels en andere houten oppervlakken te knallen. Bovendien hoef je je op deze manier geen zorgen te maken over het beschadigen van je oppervlakken met water.

Lichte en luchtige stoffen

Als het gaat om voorjaarsdecoratie – is het tijd om die zware kleden van imitatiebont en geweven dekens op te bergen, en ze te verwisselen met zachtere materialen, zoals katoen of linnen. Je slaapkamer zal profiteren van dit luchtige gevoel, want het kan een ruimte groter en helderder doen aanvoelen. Probeer lagen wit en lichtroze – dit is een mooie manier om uitbarstingen van kleur toe te voegen en toch een neutrale ruimte te behouden.

Een snelle en gemakkelijke manier om voor de lente te decoreren is door je raambekleding lichter te maken. Een heldere en luchtige esthetiek doet wonderen bij het opkrikken van de sfeer in een kamer.

Je kunt je raambekleding op de volgende manieren lichter maken:

Kies een lichtere kleur – bijvoorbeeld scherp wit, crèmekleuren, zacht roze en lichtgrijs zijn allemaal prachtige go-to keuzes voor de lente. Gordijnen in een lichtroze kleur zijn het perfecte ingrediënt voor voorjaarsschoonheid.

Maak het de raamdecoratie lichter – als alternatief voor een zwaar en dik overgordijn, wissel je het bijvoorbeeld om voor een vitrage.

Maak de stof  lichter – ruil bijvoorbeeld in plaats van fluweel de stof om voor katoen of linnen.

Omarm kleur

Als je tijdens de lente naar buiten kijkt, zie je dat er weer dingen groeien na de winter, bijvoorbeeld heldere en mooie bloemen. Immers – dit is het seizoen van de wedergeboorte. Dus waarom zou je dit niet nabootsen in je interieur? Terwijl donkere tinten zich meer thuis voelden in de winter, is het nu tijd om ze in te ruilen voor pastels of opvallende neon’s. Voor een frisse lentesfeer – denk aan weelderige groenen, hemelsblauw en wolkenwit. Deze op de natuur geïnspireerde tinten laten nooit na de vitaliteit van het seizoen over te brengen. Als je je echt avontuurlijk voelt, kun je zelfs een paar van je oude eetkamerstoelen omruilen voor kleurrijke exemplaren.

Als je je neutrale slaapkamer een lente make-over wilt geven – verf dan je jaloezieën in een nieuwe verfrissende tint. Of koop rolgordijnen die al knallen van kleur, zoals rolgordijnen in citroengeel – de perfecte lente-introductie in je slaapkamer. Dit is een opwekkend alternatief voor wit en je kunt de tint afstemmen op een andere inrichting of behang, om de look samen te binden.

Beddengoed opwaarderen

Als het gaat om voorjaarsinrichting – is het de perfecte tijd om je slaapkamer op te frissen voor de heldere en warmere maanden die komen. Hoe kun je dat beter doen dan met je beddengoed? Wit beddengoed gaat het hele jaar door, maar het knalt vooral in de lente en de zomer, omdat het je slaapkamer koel en rustig doet aanvoelen. Wil je iets kleurrijkers, ga dan voor een bloemen-, ruit- of stippenpatroon en maak het behaaglijk met veel kussens. Of je kunt je boudoir esthetiek ook opladen door je grote, pluizige winterdekens, spreien en kussens te verwisselen met versies ervan die lichter van gewicht en kleur zijn. 

Nu het warme weer en de zonneschijn de winter verdringen, moet je niet vergeten die stemming in je huis op te roepen met onze lente inrichtingsideeën. Door een of meer van deze inrichtingsideeën op te nemen kun je een stijlvolle woning inrichten die voor iedereen zeker smaakvol en uitnodigend aanvoelt. Voor je het weet ben je van winterklaar naar lenteklaar gegaan.

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

Creëer meer rust in je tuin en woonkamer

6 tips om de perfecte stoel te kiezen voor uw eetkamertafel