Rimnam
Image default
Banen en opleidingen

De cruciale rol van hypotheekacceptanten

Wie in Nederland onroerend goed wil kopen, zoals een woning of een kantoor, doet er goed aan om een goede hypotheekadviseur in de arm te nemen. Deze helpt bij het bepalen van de juiste hypotheek die in behandeling kan worden genomen door een hypotheekverstrekker. 

De volgende stap is dat hypotheekacceptanten van de hypotheekverstrekker de hypotheekaanvraag controleren en te beoordelen of deze voldoet aan de gestelde eisen. Daarbij wordt een groot aantal controles uitgevoerd, waaronder een inkomenstoets en een controle van het taxatierapport. Pas als aan alle eisen is voldaan, gaan de hypotheekacceptanten akkoord en kan bij de notaris de hypotheekakte worden gepasseerd. Hypotheekacceptanten spelen zodoende een cruciale rol als poortwachter in het hypotheekverstrekkingsproces.

Hypotheekacceptanten zijn specialisten met veel hypotheekkennis die gewoonlijk hun werk achter de schermen verrichten, tenzij de hypotheekaanvraag niet voldoet aan de gestelde eisen. In dat geval zullen ze contact opnemen met de hypotheekadviseur en doorspreken wat er aan de aanvraag ontbreekt. Daarbij doen ze eventueel suggesties voor verbetering, zodat de aanvraag in aangepaste vorm nogmaals kan worden ingediend en dan wel wordt goedgekeurd.

 

Een voortdurend doorlopende stroom in vacatures

Doordat de huizenmarkt in Nederland nogal hectisch van aard is, is er nogal wat vraag naar deze hypotheekspecialisten. Dit uit zich in een voortdurende stroom van vacatures voor hypotheekacceptanten bij verstrekkers van hypotheekleningen. Ook detacheerders, zoals Rochewood hebben regelmatig vacatures voor hypotheekacceptanten. 

 

Frisse blik

In de financiële dienstverlening is het niet ongewoon om pieken in de werkbelasting of tijdelijke vacatures in te vullen door middel van inhuur van gedetacheerde werknemers, zoals van Rochewood. Op deze manier huren financiële instanties de juiste krachten in voor een specifieke situatie. Inhuur van specialisten heeft de nodige voordelen. Want tijdelijk gedetacheerde werknemers brengen vaak ruime ervaring mee, opgedaan bij andere organisaties. Deze mensen kijken vaak met een frisse blik aan tegen ingesleten processen en procedures, waardoor ze fungeren als aanjager voor het optimaliseren van processen.

 

Reageren op een vacature voor hypotheekacceptanten

Ben jij geïnteresseerd om als gedetacheerd hypotheekacceptant aan de slag te gaan bij de gerenommeerde opdrachtgevers? Reageer dan op de vacatures hypotheekacceptant op de website van een detacheerder. De kans is hierbij groot dat werkervaring en een aantal relevante wft-certificaten worden verwacht. Maar nog belangrijker dan ervaring en certificaten is flexibiliteit om mee te bewegen en groeien als persoon én als professional. Herken je deze drijfveer bij jezelf en wil je alles uit je carrière halen? Dan is een vacature als hypotheekacceptant uitermate geschikt voor jou.

 Bekijk de vacatures op rochewood.nl