Rimnam
Image default
Woningen

Hoe verzeker je je woning op een goede manier?

Heb je net een woning gekocht? Van harte gefeliciteerd! Het is niet eenvoudig om een woning te bemachtigen in de huidige markt want het aanbod is klein en de vraag groot. De kans is groot dat je een fors bedrag hebt moeten bieden om de woning te bemachtigen en vaak hebben prille woningeigenaren dan ook nog maar weinig buffer over nadat ze een huis gekocht hebben.

In dat geval is het extra belangrijk dat je gelijk de juiste verzekeringen afsluit. Je wilt je woning namelijk kunnen behouden en mocht je schade aan je woning oplopen, dan wil je dit kunnen herstellen. We raden je daarom aan om gelijk een goede woonverzekering af te sluiten, zodat je vele risico’s kunt afwenden. We laten je zien wat de mogelijkheden zijn. Je zult zien dat het heel eenvoudig is om een goede polis af te sluiten.

Een koophuis heeft een compleet pakket aan polissen nodig

Een verzekering is bedoeld om (financiële) risico’s af te wenden. Je hebt het misschien niet meteen in de gaten, maar wanneer je geen woonverzekering hebt, loop je grote risico’s. Er kan namelijk altijd iets in je huis gebeuren waardoor je schade oploopt. Denk bijvoorbeeld aan een ongelukje waarbij je een fles wijn over je tapijt laat vallen, aan een situatie waarin de vlam in de pan slaat of een situatie waarin in je woning wordt ingebroken.

Wat de oorzaak van de schade ook moge zijn, het is belangrijk dat je deze weer kunt herstellen. Met een Univé woonverzekering kun je een beroep doen op je verzekeraar. Dit voorkomt dat je jezelf diep in de schulden moet steken om je woning weer in oude staat te herstellen. Je zou namelijk niet de eerste zijn die nog jarenlang met de gevolgen kampt, omdat je grote schade hebt opgelopen terwijl je geen goede verzekering had. In het ergste geval raak je zelfs je hele woning kwijt en dat is echt een nachtmerrie. Zorg er daarom voor dat je een polis hebt.

Wat valt onder de inboedel- en opstalverzekering voor je huis?

Iedereen die een woning gekocht heeft, zou een inboedel- en opstalverzekering Univé moeten afsluiten. Met deze polis kun je alle schade laten herstellen. Je inboedelverzekering kun je namelijk inzetten op het moment dat je schade oploopt aan de spullen die in je woning staan. Ook de spullen die in je tuin staan, vallen onder deze polis. Mocht je dus een keer iets laten vallen in je huis waardoor je onkosten moet maken, dan kun je je inboedelverzekering hiervoor gebruiken.

De opstalverzekering kun je aanboren wanneer je schade aan de structuur van je woning opgelopen hebt. Hieronder valt niet alleen de woning zelf, maar ook alles wat je aan je woning hebt vastgemaakt. Denk hierbij aan dingen zoals je zonnepanelen of de laadpaal voor je elektrische auto. Heb je dus een duurzame woning, dan kun je eigenlijk niet zonder goede woonverzekering. Zorg dus dat je er altijd een afsluit.

Stem je polis volledig op jouw situatie af met extra aanvullingen

De beste verzekering is maatwerk en dus is het belangrijk om je polis goed af te stemmen op jouw situatie. Zorg er daarom altijd voor dat je bij het afsluiten van je polis op de site van je verzekeraar even kijkt naar de aanvullende verzekeringen. Je kunt bijvoorbeeld je elektronica extra verzekeren, of een pakket voor ruitschade toevoegen. Op die manier dek je niet alleen steeds meer risico’s af, maar haal je ook extra voordeel uit je polis. Goed om te weten: bij de meeste verzekeraars krijg je korting wanneer je meerdere polissen afsluit.