Rimnam
Image default
Zorg

Op zoek naar een aanvullende tandartsverzekering? Salland biedt drie uitstekende opties

Hoe regelt verzekeraar Salland de vergoeding van alternatieve geneeswijzen in haar basisverzekering ziektekosten? Hoe zit het met de aparte tandartsverzekering en de vergoeding van een bril? We zullen deze vragen hier beantwoorden.

Vergoedingen voor antroposofische en homeopathische geneesmiddelen

De Salland zorgverzekering vergoedt antroposofische en homeopathische geneesmiddelen die vermeld staan in de G-standaard van Z-index: https://www.z-index.nl/g-standaard. Deze elektronische database bevat alle hulpmiddelen, gezondheidsproducten en geneesmiddelen die in Nederlandse apotheken te koop zijn. In de standaard zijn onder meer prijzen, farmaceutische toelichtingen en mogelijke vergoedingen opgenomen. Firma Z-index houdt de G-standaard bij. Voorbeelden van behandelingen die (gedeeltelijk) vergoed worden, zijn bijvoorbeeld: ademhalings- en ontspanningstherapie methode Van Dixhoorn, chirofonetiek therapie, cranio-sacraaltherapie, neuraaltherapie, psychotherapie en reflexzonetherapie.

Tandartsverzekering

Een aparte tandartsverzekering is aan te raden als u regelmatig kosten maakt bij de tandarts of orthodontist. Bij ziektekostenverzekeraar Salland heeft u de keuze uit drie tandartsverzekeringen: Extra, Plus en Top. Alle in ons land officieel erkende orthodontist- en tandartsbehandelingen worden vanuit deze pakketten tot 75% vergoed. Per tandartsverzekering geldt een ander maximum bedrag en dus ook een andere premie. Periodieke controlebezoekjes worden in alle gevallen 100% vergoed. Bijkomende techniekkosten worden vaak grotendeels vergoed.

Vergoeding voor bril of contactlenzen

Als uit een oogmeting blijkt dat u een bril of contactlenzen nodig heeft, heeft u recht op terugbetaling van (een deel van) de kosten daarvan. Deze vergoeding valt niet onder de basisverzekering. U moet een aanvullende zorgverzekering hebben afgesloten om voor lenzen- en / of brilvergoeding in aanmerking te komen. Er is wel een uitzondering, namelijk als sprake is van een bijzondere oogafwijking. Sluit u een Salland Plus of Top pakket af dan krijgt u respectievelijk maximaal € 75,00 per twee kalenderjaren en maximaal € 150,00 per twee kalenderjaren. Het gaat dan zowel om lenzen en brillenglazen op sterkte als om brilmonturen. Het montuur moet wel tegelijk met de brilglazen gekocht zijn. De wettelijke eigen bijdrage geldt niet. De kosten die u vergoed krijgt, tellen niet mee voor het eigen risico.

Heeft u nog vragen over brillen- en lenzenvergoedingen, tandartsverzekeringen of de vergoeding van alternatieve geneeswijzen?

U kunt op werkdagen appen of bellen met het Salland team: 06 – 86 87 98 27 / 0570 – 68 74 84.

https://www.salland.nl/