Rimnam
Image default
Winkelen

Waarom je een conditioner voor gekleurd haar moet kopen

Gekleurd haar heeft speciale verzorging nodig om het zo gezond mogelijk te houden. Ondanks dat het haar dikker, glanzender en volumineuzer lijkt dan ooit, wordt het vaak geconfronteerd met uitdroging, beschadiging en verlies van kleur. Daarom is het belangrijk om een conditioner voor gekleurd haar te kiezen die daarmee omgaat en de glans en vitaliteit van de kleur behoudt. Hier lees je waarom je een conditioner voor gekleurd haar moet kopen.

Het kleurbehoud verbeteren

Een geschikte conditioner voor gekleurd haar kan helpen de intensheid van de kleur te behouden en versterken. Haarverf vervaagt vaak door het wassen, zelfs als je het slechts een paar keer per week doet. Een conditioner beschermt en voedt je haar, waardoor de kleur langer mooi blijft. Bovendien kunnen sommige ingrediënten in conditioners, zoals vitamine E, de schade aan het haar verminderen die wordt veroorzaakt door het kleuren.

Uitdroging tegengaan

Gekleurd haar dreigt vaak uit te drogen als je het steeds weer kleurt. In plaats van uitgeputte strengen en tip die breken, kun je het haar gezonder houden en het beschermen tegen kleurschade met een argan-, jojoba- of oliën-conditioner. Verder kunnen sommige conditioners speciaal voor gekleurd haar ook antioxidanten en UV-filters bevatten die het haar beschermen tegen schadelijke stoffen in de lucht.

Kleur verhelderen

De glans van je kleur vermindert vaak ook naarmate je haar ouder wordt. Gelukkig zijn er conditioners voor gekleurd haar die de glans versterken. Ingrediënten als scharlei, paardenstaart, kamille, en teunisbloemextract helpen om je kleur te verhelderen en je haar weer glans te geven.

KNOTSEN VERWIJDEREN

Gekleurd haar wordt vaak gevoelig, wat het gevoel dat je haar na het wassen zacht aanvoelt een stuk moeilijker maakt. Gelukkig zijn er conditioners voor gekleurd haar die zorgen voor een betere verzorging van je haar. Ze helpen om het haar elastischer te maken en de knopen en pluizigheid te verminderen. De ingrediënten in deze conditioners zorgen voor extra voedingsstoffen en vocht en zijn ook vaak geformuleerd met nutritieve vetten.

Conclusie

Een geschikte conditioner kopen voor gekleurd haar is essentieel als je het zo gezond mogelijk wilt houden. Geregeld gebruik van een conditioner kan helpen de intensiteit van je kleur te behouden, uitdroging tegen te gaan, de glans te versterken en problemen zoals knopen te verminderen. Als je op zoek bent naar een goede conditioner voor gekleurd haar, kun je hier kopen.