Rimnam
Image default
Verbouwen

Wat zijn de voor- en nadelen van eikenhout?

De laatste tijd nemen mensen steeds vaker meubels, vloeren en zelfs veranda’s van eikenhout. Dit doen ze puur omdat het bij hun stijl van het huis past en er mooi uit ziet. Alleen de meeste mensen denken alleen maar aan de vele voordelen die eikenhout aanbiedt, terwijl er ook nadelen zijn met het hout. Natuurlijk is het schitterend, maar zijn dat de consequenties dat waard voor u en uw product? In deze blog laten we de voor- en nadelen zien van eikenhout. Hierdoor weet u wat u kunt verwachten en kunt u uw keuze maken.

De uitstraling van eikenhout is prachtig

Iedereen die de keuze maakt om voor oud eikenhout van Waaijenberg Eikenhout te gaan, weet zeker dat ze een mooi resultaat krijgen. Eikenhout kan namelijk in diverse soorten stijlen verwerkt worden en daarbij ook veelzijdig gebruikt worden voor het maken van meubels, vloeren en meer. Daarbij heeft de uitstraling van eikenhout een tijdloze look. Als u ooit uw huis helemaal een opknapbeurt wilt geven, dan hoeven de eikenhouten meubels of onderdelen van uw huis niet vervangen te worden, want ze passen toch bijna overal bij. Kortom, het is een goede investering voor een langere periode aan gebruik. Geniet er ook zeker van!

Het kan behoorlijk zwaar en prijzig zijn

Maar ja, aan elk product zit ook een tegenhanger. Bij eikenhout is vooral het nadeel dat het behoorlijk prijzig kan zijn. Dit komt omdat eikenhout langer moet worden geproduceerd dan ander hout, waardoor het proces van boom tot product langer duurt. Hier vragen bedrijven veel te veel geld voor anders draaien ze verlies. Daarbij is het belangrijk om te weten dat eikenhout al van nature al een flink gewicht heeft. Dus als meubilair is het wel even oppassen als je deze gaat verplaatsen. En je moet het hout goed onderhouden door extra materialen te kopen. Hierdoor blijft de glans en de kwaliteit van het hout goed, maar de meeste mensen vergeten deze cruciale stap.

Eikenhout is voor iedereen toegankelijk, maar er zitten dus ook andere dingen aan vast waar je als consument rekening mee moet houden.