Rimnam
Image default
Bedrijven

Welke grafsteen materialen zijn er?  

De uitvaart is achter de rug, u heeft definitief afscheid moeten nemen van uw dierbare. Binnenkort is de tijd aangebroken om u te verdiepen in een blijvende herinnering, de grafsteen. Omdat de emoties vaak nog volop aanwezig zijn zo kort na het overlijden, biedt het overgrote deel van begraafplaatsen u sowieso een jaar de tijd om een passende steen uit te kiezen. 

Wij van Andersgedenkmonumenten leveren u prachtige grafstenen in omgeving van Den Haag

Materialen

Grafstenen zijn in diverse materialen verkrijgbaar. Wat te denken van een granieten natuursteen, waarbij u de keuze heeft aan een grote hoeveelheid kleuren. Natuursteen is sterk en duurzaam en heeft weinig onderhoud nodig. Verkleuring door de inwerking van de zon, treedt vrijwel niet op.

Zo uniek als ieder mens is, zo uniek kan ook een grafsteen zijn. Als u kiest voor een rots of zwerfkei, dan kiest u voor een vorm van grafsteen, die enig is in zijn soort. Geen enkele zwerfkei of rots is immers gelijk. Ook bij dit type grafsteen kunt u kiezen uit meerdere kleursoorten. Een rots of zwerfkei komt wat natuurlijker over dan een strak vormgegeven grafsteen. Ieder persoon heeft zijn persoonlijke wensen met betrekking tot een grafsteen.

 

Kalksteen en marmer

Vanuit het verleden werden grafstenen vaak vervaardigd van kalksteen en marmer. Beide materialen zijn in zachtere kleurstellingen verkrijgbaar. Vandaag de dag zijn deze materialen nog steeds heel goed te gebruiken, voor het vervaardigen van een grafsteen. Dit type grafsteen vraagt iets meer onderhoud, maar heeft een prachtige uitstraling.

Bij de keuze voor een grafsteen, kan ook gekozen worden voor een bronzen beeld dat op de grafsteen verwerkt wordt. Het beeld is uiteraard volledig naar uw wens te kiezen. Zelfs een grafsteen van glas, met al dan niet een foto van de overledene erin verwerkt, is mogelijk. Zo kan een grafsteen een echt persoonlijke vormgeving krijgen. Het bezoeken van een persoonlijk vormgegeven graf, kan veel troost bieden.

Persoonlijke voorkeur

Een grafsteen voor uw overleden dierbare uitzoeken is het laatste dat u kunt doen. Voor uw eigen verwerking is het belangrijk, hier in alle rust aan te besteden. In hoeverre u de grafsteen een persoonlijke uitstraling wilt geven, is iets om al dan niet in overweging te nemen. Verdiept u zich maar eens in de vele mogelijkheden die er zijn en volg vooral uw gevoel.

Is het moment aangebroken waarop u in staat bent een grafsteen uit te zoeken, neemt u dan gerust een kijkje op www.andersgedenkmonumenten.nl.

https://www.andersgedenkmonumenten.nl/