Rimnam
Image default
Woning en Tuin

6 tips om de perfecte stoel te kiezen voor uw eetkamertafel

Het is niet altijd gemakkelijk om de stijl van de tafel af te stemmen op de eetkamerstoel. De huidige regels zijn flexibeler, zodat er naast de traditionele “gecoördineerde spellen” ook nieuwe configuraties mogelijk zijn. Maar dat is niet de reden waarom je een stuk kunt kiezen, of de compositie kan haar harmonie verliezen.

Met aandacht voor enkele basisprincipes, kunt u tafel en stoelen zonder angst combineren. Dit is hoe:

1. Let op de stijl van de eetkamerstoelen

Het is gemakkelijker om tafels en stoelen van dezelfde stijl te combineren, of het nu klassiek, rustiek, modern of retro is. Maar het is mogelijk om een spel van tegengestelden te maken, bijvoorbeeld door zich aan te sluiten bij modern en oud, zolang ze maar een andere eigenschap gemeen hebben, zoals het materiaal of de kleur.

2. Controleer het materiaal

Hij heeft ook invloed op de combinatie. Een volledig houten tafel wordt gecombineerd met stoelen van hetzelfde materiaal, maar ook met stoffering van stof met houten poten, of met houten stoelen met een rieten zitting.

3. Past de kleur bij je interieur?

Soms is het materiaal niet hetzelfde, maar de kleur komt overeen met de combinatie van de eetkamer meubelen. Een zwart gelakte tafel past bij de gedraaide zwarte houten stoel. Het is ook goed om te proberen de toon van het stoelhout te combineren met de toon van de tafel.

4. Zijarmen?

Omdat ze meer ruimte innemen, zijn zijarmstoelen ideaal voor het hoofdbord. Ze kunnen vergezeld gaan van eenvoudige, stijlvolle stoelen op de rest van de tafel.

Om ruimte te besparen, vermijdt u best zijfauteuils op ronde tafels. En vergeet niet te controleren of de stoelen onder het tafelblad van uw keuze passen voordat u ze koopt.

5. Eetkamerstoelen met comfort

Maaltijden zijn de ideale gelegenheid om familie en geliefden te verenigen in leuke gesprekken voor lange uren. Kies altijd voor comfortabele eetkamerstoelen, met een goede rugleuning. Dus, probeer het veel voordat je het koopt. Ben je in de buurt van Bilthoven? Test je stoelen voor aankoop in de showroom van vandepolmeubelen.