Rimnam
Image default
Woning en Tuin

Creëer meer rust in je tuin en woonkamer

Veel mensen zien de tuin als een plek om te ontspannen. Een makkelijke manier om deze rust te maken is door de aankleding van de tuin. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een loungebank of een hangmat. Je kunt er zelfs voor kiezen om een buitentapijt neer te leggen. Hier kun je dan lekker met je blote voeten over heen lopen. Dit in combinatie met mooie verlichting, leuke lampjes of zelfs een geluidsinstallatie kunnen hier aan bijdragen. Wanneer je je woonkamer in je tuin laat overlopen maak je meteen ook je woonkamer een stuk lichter. Deze voelt dan ook een stuk ruimer aan. Als je bijvoorbeeld in de avond de lampen in de tuin aandoet dan verlicht dit ook meteen een gedeelte van je woonkamer. Dit zorgt voor een gezellige maar rustige sfeer.

Het overvloeien van woonkamer naar tuin

Wil je dat je woning er meer ruimtelijk uitziet dan kun je ervoor zorgen dat de overloop van beide kamers vloeiend in elkaar overlopen. Het is dus een must dat de toegang tot beide kamers makkelijk is. Openslaande deuren is bijvoorbeeld iets je aan kan denken. Een andere manier is een glazen schuifwand. De schuifwand kun je dan open zetten waardoor de hele wand dus open gaat. Je kan dus meteen de tuin in lopen door de grote open ruimte. Wil je dat je bijna niks merkt van de overgang van woonkamer naar tuin dan kun je ervoor kiezen om de ruimte op elkaar af te stemmen. Door bijvoorbeeld dezelfde meubels of accessoires te gebruiken kun je dit bereiken. Ook kan bijvoorbeeld een goedkope overkapping ervoor zorgen dat het gevoel van binnen doorgaat naar buiten.

Een verlengstuk van je huis

Het is daarom dus ook niet gek dat je in veel moderne woningen een interieur ziet dat overgaat van binnen naar buiten. Buiten dat het huis een stuk lichter wordt ervaar je ook veel meer rust. Veel meer mensen kiezen daarom ook om beide ruimte naadloos in elkaar over te laten gaan. De tuin wordt dan als het ware een verlengstuk van je huis. Met een goedkope overkapping kun je ervoor zorgen dat je het hele jaar door plezier van de ruimte kan hebben.

https://degoedkoopsteveranda.nl/terrasoverkapping/