Rimnam
Image default
Dienstverlening

Alles over hijsen en heffen

Hijsen en heffen zijn twee aparte onderdelen. Bij hijsen wordt er een last door middel van een takel omhoog gebracht. Terwijl bij heffen het heffen door middel van hefwerktuigen wordt bedoeld. Met hijsen en heffen kun je erg veel doen. Het is echter wel zo dat alles zeer nauwkeurig gedaan moet worden. Zo geld voor zowel het hijsen als het heffen dat alles perfect in orde moet zijn. Zo gaan beide onderdelen over zware lasten en is het van belang dat er niets fout gaat. Zo zijn er altijd mensen bij gemoeid, en is de veiligheid van deze mensen de topprioriteit.

Het belang

Het is enorm van belang dat alle middelen die gebruikt worden gekeurd zijn en dat alles in orde is. Zo is, en blijft de veiligheid van de werknemer prioriteit nummer één. Alle middelen die gebruikt worden moeten in orde bevonden worden en moeten gekeurd worden. Dit is vaak nog een lastig klusje

Hijs- en hefmiddelen

Alle hijs- en hefmiddelen moeten gekeurd worden. Voor deze keuringen heb je iemand nodig die weet hoe je dit kunt doen. Dit kun jezelf zijn, als je hier cursussen voor gevolgd hebt. Dit kan ook een medewerker uit je bedrijf zijn als hij hier cursussen voor gedaan heeft. Dit kan ook een extern bedrijf zijn die gespecialiseerd is in het keuren van hijs- en hefmiddelen.

De keuringen van hijs- en hefmiddelen

De keuringen laten uitbesteden aan externe bedrijven is iets dat veel bedrijven doen. Het is dan echter wel van belang dat je een bedrijf inhuurt die je kunt vertrouwen. Zo zijn er vele bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het keuren van hijs- en hefmiddelen, maar je moet natuurlijk in zee gaan met een bedrijf waar je vertrouwen in hebt. Meer over hijsmiddelen zoals portaalkranen laten keuren door EKH.

Dus…

Hijsen en heffen is fenomeen waar veel bij komt kijken. Je kunt op verschillende manieren doen, maar het is vooral van belang dat het verantwoord gedaan wordt. De hijs- en hefmiddelen moeten gekeurd worden, en het is zaak dat al deze zaken goed in orde zijn. Mocht je nog hulp nodig hebben, dan kun je altijd terecht bij verschillende bedrijven die zich hierin hebben gespecialiseerd.