Rimnam
Image default
Gezondheid

Een opleiding medisch pedicure volgen

Is de opleiding medisch pedicure wellicht iets voor u? Heeft u altijd al pedicure willen worden? Verdiep u dan eens in de opleiding medisch pedicure. Bij de opleiding medisch pedicure wordt niet de nadruk op schoonheid, maar op gezondheid gelegd. Een medisch pedicure houdt zich bezig met de gezondheid van de voet. Dit in tegenstelling tot een cosmetisch pedicure die de nadruk op de schoonheid van de voet legt. Spreekt de inhoud van het beroep van een medisch pedicure u wel aan? Overweeg dan het volgen van de opleiding medisch pedicure. Volg uw hart en ga een opleiding doen die bij u past.

De medisch pedicure aan het werk

Zoals gezegd, is het werk van een medisch pedicure anders dan dat van een cosmetisch pedicure. Een medisch pedicure is bezig met de gezondheid van de voet. Eventuele aandoeningen worden behandeld en voorkomen middels een passende techniek. Tijdens de opleiding medisch pedicure wordt u de nodige medische kennis bijgebracht. U leert niet alleen hoe u bepaalde medische aandoeningen aan de voet kunt behandelen, maar ook hoe u deze kunt voorkomen. Het gezond maken én houden van de voeten, dat is wat u leert tijdens de opleiding medisch pedicure. Als medisch pedicure heeft u veel carrièremogelijkheden daar men graag samenwerkt met een medisch pedicure.

Hoe is de opleiding vormgegeven?

Tijdens de opleiding medisch pedicure wordt u klaargestoomd voor de praktijk. Dit wordt gedaan middels het leren van theorie en het toepassen van de theorie in de praktijk. De opleiding medisch pedicure bestaat dus uit een theorie- en praktijkgedeelte. De opleiding medisch pedicure is kleinschalig opgezet waardoor persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staat. Als medisch pedicure heeft u zoals gezegd goede carrièremogelijkheden. U kunt bij een salon aan de slag of zelf een salon openen. Vanwege de medische kennis onderscheidt u zich van de cosmetische pedicure. Dankzij de medische kennis zullen huisartsen en overige zorgverleners met u samen willen werken.