Rimnam
Image default
Beauty en verzorging

Elektrische tandenborstel kopen?

Uw tanden poetsen met een elektrische tandenborstel is geen luxe. Onderzoek heeft aangetoond, dat het poetsen ermee tot betere resultaten leidt dan met een traditionele. In de webwinkel van Tandenborstelexpert.nl ziet u een brede sortering. Dan praten we over elektrische tandenborstels, maar ook duo-sets, opzetborstels en andere producten voor een volledige mondverzorging. Het is een zeer overzichtelijk webwinkel met een prima klantenservice. We hebben het hier met name over de elektrische tandenborstels. Allereerst leggen we uit hoe een dergelijke tandenborstel werkt.

Hoe werkt een elektrische tandenborstel

Een elektrische tandenborstel heeft een opzetborstel, die gemakkelijk kan worden vervangen. Om de borstel te bewegen, heeft die een elektrisch aandrijfsysteem. Dat systeem wordt gevoed met een oplaadbare batterij. Een tandenborstel komt daarom met een oplaadapparaat. Daarnaast beschikken de borstels elektronica, die ze van allerlei handige functionaliteiten voorziet. Die hebben een belangrijke invloed op de prijs van de borstel. Ook de capaciteit van de batterij speelt daarbij mee. Niet alle borstels bewegen op dezelfde manier. We kunnen twee typen onderscheiden, namelijk aan de ene kant het oscillerende-roterende en aan de andere kant het sonische type. Behalve in de manier van bewegen van de borstel, zit er ook een verschil in de vorm van de kop: rond of ovaal.

Functionaliteiten

Zoals we al eerder noemden, bieden elektrische tandenborstels allerlei functionaliteiten, die u uiteraard niet hebt met een handborstel. We bespreken hier de timer, de poetsdruksensor en de app.

Timer

Men heeft de neiging om te kort te poetsen. Dat kan gaan om het gehele gebit, maar ook om gedeelten daarvan. Op dat laatste let ook de app. Die komt nog aan de orde. Geadviseerd wordt om gedurende tenminste twee minuten uw gebit te poetsen. Tijdens dat poetsen, dienen alle delen van het gebit voldoende aan bod te komen. Een elektrische tandenborstel kan daarom een timer van twee minuten hebben en/of iedere dertig seconden een seintje te geven, ten teken dat u een deel van het gebit voldoende heeft gepoetst.

Poetsdruksensor

Met veel kracht poetsen, kunt u het tandvlees beschadigen. Daarom kan een elektrische tandenborstel een poetsdruksensor hebben. Er wordt dan een seintje gegeven als de poetsdruk te hoog is.

App

Voor een elektrische tandenborstel kan er een app zijn, die u op uw smartphone of tablet kunt installeren. Die is met name bedoeld voor kinderen, om ze te helpen bij het goed poetsen van het gebit, en ook om het poetsen leuker voor ze te maken.

Conclusie

Het gebruiken van een elektrische tandenborstel, komt uw gebit ten goede. Tandenborstelexpert.nl heeft een breed aanbod ervan en geeft u ook nuttige informatie.

https://www.tandenborstelexpert.nl/product-categorie/elektrische-tandenborstels/