Rimnam
Image default
Recreation / Food

Het kiezen van een rijschool

Veel mensen beginnen tegenwoordig vroeg met het rijlessen. Steeds meer mensen halen hun rijbewijs dan ook voor hun achttiende verjaardag, wat betekent dat deze chauffeurs een begeleiderspas dienen aan te vragen. Wanneer je je rijbewijs na je achttiende verjaardag haalt is het niet nodig een begeleiders pas aan de vragen. Bij het kiezen van een rijschool om je rijlessen te volgen zijn er een aantal dingen die heel belangrijk kunnen zijn. Een paar van deze aspecten zal ik behandelen in dit artikel.

Allereerst kan je kijken naar recensies op het internet en ervaringen van kennissen. Kijk of de kennis een soortgelijk persoon als jij is, want vaak verschilt het per persoon of een instructeur bevalt of niet. Een ander aspect wat bekeken kan worden, wat iets objectiever is dan meningen van anderen, is het slagingspercentage van een bepaalde instructeur of van de rijschool. Met het slagingspercentage wordt weergeven hoe groot het gedeelte van de leerlingen is dat in één keer slaagt voor hun examen. Ligt dit percentage tegen de honderd procent aan, dan ben je bijna gegarandeerd in één keer te slagen voor je praktijk examen.

Een ander ding waarmee rekening gehouden kan worden is het type auto waarin je de lessen zal volgen. Een moderne auto is vaak fijn, omdat hier vaak dingen als automatische richtingaanwijzers en achteruitrijcameras in zitten. Zeker zo’n draadloze achteruitrijcamera is een echte aanrader, omdat deze erg kan helpen bij het aanleren van correct inparkeren. Met zo’n camera krijg je veel meer overzicht van wat voor obstakels zich achter de auto bevinden, en onder welke hoek de auto wanneer bestuurd dient te worden. Wanneer er in de lesauto echter een achteruitrijcamera zit, en er vervolgens geen camera in een auto zit waarin je na het behalen van je rijbewijs rijdt, kan dit zeker even moeilijk zijn, maar het zou toch moeten lukken.

http://www.vanzwitserland.nl