Rimnam
Image default
Aanbiedingen

Hoe de levensduur van uw elektrische fiets te verlengen

Wanneer u een elektrische fiets koopt, wilt u dat deze jarenlang meegaat. Dit geldt vooral als u een aanzienlijke investering hebt gedaan in een e-bike. Van goed opladen en onderhoud tot opslag en gebruik, er zijn verschillende stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw elektrische fiets in goede staat blijft en lang meegaat. Hier leest u hoe!

 

Goed opladen 

Accu’s zijn het levensbloed van elke elektrische fiets, dus het is belangrijk dat ze na elke rit goed worden opgeladen. Veel accu’s worden geleverd met een lader die alleen moet worden gebruikt om de accu op te laden als hij helemaal leeg is. Als u uw accu gedeeltelijk opgeladen laat, gaat hij na verloop van tijd minder lang mee. Probeer, indien mogelijk, uw batterij niet onder de 20% capaciteit te laten zakken voordat u hem weer oplaadt. Lees meer over de aacu van uw fiets op de website van Rebatt

 

Let op uw gebruik 

De manier waarop u uw elektrische fiets gebruikt, is ook van invloed op de levensduur. Als u bijvoorbeeld vaak het volle vermogen van uw e-bike gebruikt, zal de batterij sneller leeg zijn dan wanneer u zich soms beperkt tot een lage of gemiddelde instelling. Let ook op het terrein waarop u met uw e-bike rijdt – heuvels en ruwe oppervlakken kunnen zowel uw fiets als de batterij extra belasten.

 

Regelmatig onderhoud 

Regelmatig onderhoud is essentieel voor het behoud van de kwaliteit van elke fiets – elektrisch of niet – dus zorg ervoor dat u de uwe af en toe wat aandacht geeft. Dit omvat het reinigen van het frame (vooral na het rijden in natte omstandigheden), het smeren van bewegende delen, het aandraaien van bouten en schroeven, het controleren van de bandenspanning, enzovoort. Wij raden u aan om ook regelmatig een professional meer gedetailleerde inspecties te laten uitvoeren; zo voorkomt u dat kleine problemen later grote problemen worden.