Rimnam
Image default
Sport

Redenen waarom steppen zo leuk is

De kans om de nieuwste modellen steppen te testen lieten wij niet voorbij gaan. De hond aan de lijn, en het bos in. Wij hadden zoveel plezier, als je dat gezien had, vroeg jij je af; laten de mensen de hond uit, of laat de hond de mensen uit?

Step versus fiets

Waarom met een step? Waarom niet met een mountainbike het bos in? Het antwoord is simpel en dit omdat een step simpeler is. Een step is fors goedkoper in aanschaf en onderhoud. En dit omdat het minder bewegende delen heeft. De cross step waar we vandaag mee reden, en dat is zo’n beetje de allerduurste, kost ruim onder de duizend euro en het is echt topkwaliteit. Als wij een mountainbike willen van dezelfde kwaliteit gaat de aanschafprijs in een veelvoud, dus in de duizenden euro’s. Het dure kwetsbare, ketting en cassette, heeft een step niet. Bij een step hoef je ook geen ketting te smeren wat geen prettig werkje is. Maar qua workout, dus de kracht- conditietraining, komt een step echt niet onder bij fietsen. Uiteindelijk is het vreemd dat er zo weinig steppen te zien zijn in het straatbeeld vergeleken bij het aantal fietsen.

 

In alle soorten en maten

Zoveel verschillende mensen er zijn, zoveel verschillende steppen zijn er. Steps voor volwassenen en voor kinderen. Speciaal voor in grote bedrijven met grote loodsen zijn er steppen met een mandje. Deze kunnen ook uitgerust worden met speciale bandjes die geen strepen op de vloer achterlaten voor bijvoorbeeld in ziekenhuizen. Er zijn steppen voor kinderen. Handzame stepjes die zo in een kofferbak van een auto kunnen. Er zijn ook vele modellen met een groot voorwiel zodat er hoge snelheden gehaald kunnen worden en nog goed bestuurbaar zijn. De cross step die wij vandaag hadden heeft zo’n groot voorwiel, en de step was goed onder controle te houden ook bij helling af. Op de site Stepsonline kun je de modellen met de prijzen bekijken. Wij leveren vlot uit voorraad en hopelijk komen wij je gauw op de step ergens tegen.

https://stepsonline.nl/