Rimnam
Image default
Dienstverlening

Waarvoor kun je polyester sandwichpanelen toepassen & waarom zijn deze panelen aantrekkelijk?

Ze verschijnen steeds vaker op de daken van Nederlandse bedrijven, agrarische stallen en bedrijfsloodsen: polyester sandwichpanelen. Dit dak materiaal heeft dan ook enkele bijzondere eigenschappen die sandwichpanelen tot één van de grootste trends in de bouwsector maken. Maar wat zorgt ervoor dat de verkoopcijfers van sandwichpanelen van polyester zo in de lift zitten? In welke opzichten blinken polyester sandwichpanelen uit in vergelijking met andere manieren om dakbedekking aan te brengen?

 

Eenvoudige en snelle installatie

Met name mensen die in de utiliteitsbouw werken, erkennen de pro’s van polyester sandwichpanelen. De platen kunnen namelijk precies op maat en als één geheel voorgefabriceerd worden, waardoor ze razendsnel te bevestigen zijn. Zowel als dakbedekking voor bedrijfspanden, landbouwstallen en fabriekshallen, maar ook als wandbekleding voor allerlei soorten gebouwen en zelfs bedrijfsbusjes en vrachtwagens. Wat het gebruik nog gemakkelijker maakt, is het lichte gewicht van de panelen. Hierdoor kunnen ze in rap tempo op de juiste plek bevestigd worden.

 

Kostenreductie door minder CO2-uitstoot

De kostenbesparing die polyester sandwichpanelen op langere termijn opleveren door hun bovengemiddeld hoge isolatiewaarde, is een ander groot pluspunt van dit bekledingsmateriaal. Polyester staat bekend als kunststofsoort die formidabel goed isoleert en geen vocht doorlaat. Daarom zijn de sandwichpanelen energiebesparend en perfect bruikbaar in het natte en vochtige Nederlandse zeeklimaat. Zeker in grotere hallen en bedrijfsruimtes die verwarmd moeten worden, gaat de energienota aanzienlijk omlaag en houd je flink wat centen in je zak! Voor nare, beschimmelde vochtplekken en andere vormen van vochtoverlast hoef je met een dakbedekking van sandwichpanelen evenmin bang te zijn. Regen, water, sneeuw en hagel komen er namelijk niet doorheen. Met nog geen druppel!

 

Opties genoeg qua design

Van welk design dakbekleding je ook houdt als ondernemer of woningeigenaar, met sandwich kies je zelf de panelen kleuren en kun je al naar gelang jouw wensen speciale patronen en uitvoeringen kiezen. De klant is hierbij koning en heeft opties in overvloed. Al met al heb je hoe dan ook de zekerheid dat jouw bedrijfsgevels, het dak van jouw kantoor of loods of je woning er strak en verzorgd uit komen te zien!