Rimnam
Image default
Gezondheid

Wanneer recht op schadevergoeding?

Schakel een letselschade advocaat in Enschede wanneer u hulp nodig heeft bij een ongeval. Het is goed om te weten dat u niet altijd recht heeft op een schadevergoeding. Het is handig om hier vooraf onderzoek naar te doen, maar in geval van twijfel kunt u ons altijd bellen. Om het makkelijk te maken zullen wij de belangrijkste punten voor u op een rijtje zetten. Wanneer de schade expres is aangebracht bij u of iets in uw bezit, dan heeft u absoluut recht op een schadevergoeding. Hier is geen twijfel over mogelijk. Het is alleen lastig om er achter te komen of de schade echt met opzet is aangericht.

Fysieke pijn wordt altijd vergoed

Wanneer u gewond bent geraakt heeft u vaak ook recht op een schadevergoeding. Dit geldt niet in alle gevallen. Als het echt uw eigen fout is, is het onredelijk om te verwachten dat een ander dit voor u betaalt. Als het wel door een ander komt, worden de ziekenhuis kosten sowieso vergoed. Of u meer geld krijgt wordt bepaald door de rechter. Hierbij wordt er gekeken naar in hoeverre u gewond bent geweest en hoeveel last u hiervan hebt gehad. Als u bijvoorbeeld een tijd niet kon werken of er een levenslange last van blijft houden, dan worden de kosten voor de dader hoger.

Imago verpest door ongeluk

De letselschade advocaat uit Enschede zal ook kijken of uw reputatie is aangetast. Hierbij is er niemand gewond geraakt en is er in principe niks kapot. Alleen het imago van het slachtoffer kan beschadigd zijn. Dit moet niet onderschat worden want ook dit kan grote gevolgen hebben. Al met al, er zijn flink wat situaties waarin u recht heeft op een schadevergoeding. Het is wel goed om te weten dat dit echt per situatie verschillend is en er dus niet echt een lijn te trekken valt. Bel onze letselschade advocaat uit Enschede op om te kijken wat voor u de mogelijkheden zijn.