Rimnam
Image default
Mode en Kleding

Zo maak jij je spieren warm tijdens het sporten

Zo maak jij je spieren warm tijdens het sporten

 

Het opwarmen van je spieren kan op een aantal verschillende manieren. Het is voor iedereen anders wat ze fijn vinden. De één vind het prettig om een stuk te gaan fietsen, de anders kiest liever voor de loopband en weer een ander gaat liever roeien. Uiteindelijk maakt het niet heel veel uit wat je gaat doen, als je er maar voor zorgt dat je spieren goed warm zijn. Doe je dit niet, dan loop je namelijk de kans dat jij jezelf blesseert en een tijd uit de running bent. Je zult dan snel in spiermassa afnemen en het kost je flink wat tijd om weer op je oude niveau te komen. Je kunt dus beter iedere training even 10 minuutjes extra bewegen, dan dat je straks een aantal weken uit de roulatie bent.

 

Doe lichte oefeningen

 

Veel mannen en ook vrouwen die aan krachttraining doen, kiezen ervoor om een warming-up te doen, door middel van het gebruik van lichte gewichten. Uiteraard is dat ook een optie, maar of het verstandig is, dat valt nog maar te bezien. Met het alleen gebruiken van een aantal lichte gewichten, wordt namelijk niet je hele lichaam warm, maar alleen de spieren die je op dat moment gebruikt. Wanneer je 10 minuten gaat lopen, dan gebruik je hiervoor je volledige lichaam, wat er dus ook voor zorgt dat je een stuk warmer wordt. Het bloed zal door een verhoogde hartslag sneller rondpompen, waardoor je dus een stuk minder kans hebt op een blessure 

 

De juiste outfit

 

Vooral tijdens de koudere maanden is het belangrijk je spieren goed warm te houden ondanks het feit dat er in de meeste sportscholen wel verwarming aanwezig is, koelen je spieren toch ontzettend snel af. Waar je normaal alleen in je sport bh of anita care bh staat te trainen als vrouw, doe je er nu goed aan om een extra jasje aan te trekken. Zo kunnen je spieren lekker warm blijven en hoef je niet bang te zijn dat je een vervelende blessure oploopt.

 

Na het sporten

 

Niet alleen voor het sporten is het belangrijk dat je goed met je spieren omgaat. Ook na het sporten is dit van groot belang. Even heerlijk in de sauna is bijvoorbeeld ontzettend goed voor het herstel van je spieren. Het grote voordeel aan een sport bh met voorsluiting, is dat je deze gemakkelijk uit kunt doen. Zo kun je dus na het sporten, direct onder de douche en vervolgens even heerlijk ontspannen in de sauna.