Rimnam
Image default
Mode en Kleding

Zuinig op je tas, de beste onderhoudstips

Zuinig op je tas, de beste onderhoudstips

 

Als je eindelijk je zo lang begeerde designertas aan je collectie hebt weten toe te voegen in de uitverkoop, dan wil je er natuurlijk wel zo lang mogelijk van kunnen genieten. Om dit te kunnen bereiken is het verstandig om je tas zo goed mogelijk te onderhouden. Maar hoe doe je dat dan precies? Het onderhouden van je tas? Lees in deze blog alles over hoe je je tas het best kan onderhouden. 

Hoe onderhoud je je tas het best? 

Hoe je het onderhoud van je tas het best zou kunnen doen is in eerste instantie afhankelijk van het materiaal waar de tas van is gemaakt. Vaak is het zo dat je een designertas het best kan onderhouden met de middelen die door de fabriek worden aangewezen. Als je deze aanwijzingen opvolgt, dan weet je zeker dat je maximaal van je tas zal kunnen genieten.

Neem bijvoorbeeld je rains weekendtas, als je deze goed wil verzorgen wordt er aangeraden om de Rains Garment cleanser te gebruiken. Dit is een zachte schuimende soort zeep. Deze zeep is geschikt voor het reinigen van oppervlakken die waterdicht zijn, zoals dit ook het geval is bij je rains weekendtas. 

 

Hoe breng je deze cleanser aan op de tas? 

Doe een klein beetje van de schuimzeep op de plek waar je de tas wil onderhouden. Wrijf het schuim er zacht met een droge doek overheen. Doe dit meerdere malen als je denkt dat dit nodig zal zijn. Herhaal deze behandeling regelmatig om je tas goed te blijven onderhouden. Zo heb je voor je ted baker tas zwart of je cowboybag andere spullen om de tas mee te kunnen onderhouden. 

 

Hoe onderhoud je een tas van leer? 

Mocht je een tas van leer hebben die je vaak meeneemt, dan is de kans groter dat er vlekken op komen of dat hij vies wordt, dan is het handig om te weten wat je daar dan tegen zou kunnen doen. Keer is een natuurproduct omdat het gemaakt is van de huid van dieren. Vaak gaat het om de huid van varkens of koeien.

Leer is een duurzaam materiaal, als je het goed weet te verzorgen. Daarbij is het belangrijk dat het leer vet blijft en dat het daardoor niet de kans krijgt uit te drogen. Zorg er dan ook voor dat je je leren tas regelmatig behandeld met het speciaal daarvoor bestemde leervet.