Rimnam
Image default
Recreation / Food

Handig manoeuvreren met grote voertuigen

Op een festival in de zomer waren er wel duizenden mensen aanwezig. De sfeer was feestelijk en de muziek sloeg aan bij het publiek. Drankjes en dansjes waren overal te zien en jij en jouw vrienden hadden het erg naar hun zin. Plotseling viel het om jou heen stil en mensen rondom een gevallen persoon raakten in paniek. Iemand was namelijk onwel geworden en de hulpdiensten moesten uitrukken. Door de drukke, nog dansende menigte manoeuvreerde een ambulance behendig naar de locatie van de gevallen persoon. Niemand raakte verder gewond door de rijdende ambulance en het festival zette voort. De rest van de dag was de sfeer gezellig en het werd een onvergetelijke avond.

Achteraf haalde je de herinnering aan de manoeuvrerende ambulance nog eens op. Hoe kon het dat het voertuig zo behendig door de mensenmassa kon bewegen zonder enige schade te rijden? Je ging op zoek naar het antwoord op het internet en stuitte op de website van Van Zwitserland. Hier werd duidelijk dat achteruitrijcamera’s en monitoren het mogelijk maken om de situatie rondom een voertuig volledig te kunnen bekijken, waardoor het eenvoudiger wordt om in een groot voertuig te rijden. Niet alleen beschikken ambulances over deze technologie, maar ook vrachtwagens, bestelbussen en tractoren zijn beter af met achteruitrijcameras of camerasysteem. Het verbetert namelijk je zicht vanuit het voertuig en zorgt ervoor dat je geen risico vormt voor jouw medeweggebruikers. Waar je soms nog wel eens kan schrikken van een gevaarlijk rijdende bestelbus, zou deze bestuurder veilig moeten kunnen rijden met zijn achteruitrijcamera bestelbus.

Rijd jij in een voertuig waarin jouw zicht beperkt wordt door de omvang van de wagen? Bezoek dan eens de website van Van Zwitserland om het aanbod aan geavanceerde achteruitrijcamera’s en handige camerasystemen te bekijken. Zo zorg je voor een veilige verkeerssituatie voor jezelf en jouw medeweggebruikers.

https://www.vanzwitserland.nl/