Rimnam
Image default
Recreation / Food

Uw administratie uitbesteden aan anderen

Het is best lastig als starter om een loonadministratie aan te leggen.  Het is niet meer dan een map waarin alle formulieren zitten die nodig zijn om het loon en eventueel andere verschuldigde bedrage te kunnen berekenen. De belangrijkste papieren die u nodigt heb zijn de loonstaat, de loonstrook en de jaaropgave. De jaaropgave is voor iedere werknemer belangrijk. Dit is doorslaggevend en geeft antwoord op de vraag: moet ik x bedrag afdragen over afgelopen jaar of mag ik wat terugvorderen. Er zijn veel ondernemers die dit proces als last zien en de salarisadministratie uitbesteden aan administratiekantoren.

 

Er zijn een aantal voor en nadelen die erbij komen kijken als je de loonadministratie aan een externe partij uit besteed. Er zijn drie opties: je kan het zelf doen, het uitbesteden of payrolls. Het laatste houdt in dat een payroll-aanbieder jouw personeelsbestand overneemt en jouw werknemers zelf in dienst neemt. De aanbieder wordt ook gelijk de juridisch werkgever.

 

Door de loonadministratie uit te besteden: hoef je zelf niet te verdiepen in vele regels, meestal is het bedrag ook acceptabel, plus je geeft de financiële risico’s uit handen. Dit allemaal bespaart u veel tijd. Maar je kan het ook zelf doen, als je het zelf doet houd je zelf al het overzicht over u administratie. Technisch gezien is het niet al te moeilijk, er zijn veel softwareprogramma’s die je helpen bij je loonadministratie.  Als u een kleine onderneming heeft en over weinig kennis beschikt op het gebied van loonadministratie raad ik u aan om dit ui te besteden. In de beginfase is het belangrijk om op de kerntaken te focussen van je onderneming en niet druk te maken om zulke geldzaken.   Meestal hebben grote bedrijven een salarisadministrateur in dienst. Belangrijk voor iedere ondernemer die geen tijd kwijt wil aan het opstellen van rapportages.

https://www.cbbs.nl/