Rimnam
Image default
Recreation / Food

Kan voeding hetzelfde gecodeerd worden als kabels?

In de supermarkt kom je ze overal tegen: barcodes. Ieder product is voorzien van een etiket, waarop de merknaam, de productnaam en een barcode staan. Ook lees je op het etiket wat de houdbaarheidsdatum is van het product en overige informatie, die voor de consument weinig toevoeging lijkt te hebben. Desondanks is deze overige productinformatie van groot belang om te vermelden als leverancier, omdat ieder product moet voldoen aan de Europese wet- en regelgeving voor productcodering. Echter, waar moet dit label precies uit bestaan en is het mogelijk om buizen op eenzelfde manier te coderen als voedingsmiddelen? In dit artikel lees je alles over de manieren en toepassingen van codering door Koenig en Bauer.

Het coderen op verschillende materialen

Is printen op metaal hetzelfde als printen op folie? Als codeerder kom je regelmatig tegen allerlei ijkpunten aan, waarbij er rekening gehouden moet worden met het formaat en het materiaal van een product. Zo is het niet mogelijk om een kabel op eenzelfde manier te coderen als voeding, zoals een appel. Bij voedingsmiddelen moet er namelijk aandacht besteed worden aan de veiligheid van voedsel gedurende het coderingsproces, waar dit bij het coderen van kabels en buizen niet het geval is. Daarnaast vereisen deze twee productcategorieën een andere vermelding van productinformatie. Dit houdt onder andere in dat een pak vla voorzien moet worden van een houdbaarheidsdatum, waar een serienummer belangrijker is om te vermelden op een kabel. KBA-Metronic kent echter de kneepjes van het vak en ontlast jou van het coderen van eigen producten.

Codering door KBA-Metronic

De experts van KBA-Metronic hebben jarenlange ervaring binnen het vakgebied van codering en weten daarom precies hoe er omgegaan moet worden met diverse materialen. Heb jij daarom interesse in het afnemen van een dienst bij KBA-Metronic? Aarzel dan niet om contact op te nemen via de website.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/