Rimnam
Image default
Bedrijven

Bij Maters en De Koning vind je mooie projecten van civiele techniek

Heb je altijd al eens wat projecten van civiele techniek willen zien? Kijk dan op de website van Maters en De Koning. Op de website vind je verschillende projecten van opdrachten die zij in de loop der jaren uitgevoerd hebben. Je kunt er zien wat ze precies aan het project hebben gedaan en waar het project vandaan komt en waar deze nu staat. De projecten gaan vooral over de civiele techniek in Nederland, maar ze hebben ook een aantal projecten gedaan buiten Nederland. Wil je graag weten wat Civiele techniek is? Lees dat hieronder!

Wat is civiele techniek?

Civiele techniek gaat over het verbeteren van de mobiliteit en bereikbaarheid van de mensen en de maatschappij. Alles wat aan de grond vast zit is een onderdeel van civiele techniek en word door civiele ingenieurs onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan de snelwegen, de waterwegen, de havens, de kades, bruggen, gebouwen en zelfs waterleidingen. 

Wanneer dit niet in de gaten gehouden wordt en we alles maar 1 keer zouden bouwen en er verder niet meer naar om zouden kijken, dan komt het niet goed. De overheid en de gemeente houden dit soort dingen in de gaten en wanneer ze denken dat er ergens onderhoud nodig is, nemen ze contact op met een ingenieursbureau zoals Maters en De Koning. 

Ingenieursbureaus in Nederland

Er zijn een heleboel ingenieursbureaus in Nederland. Ieder bedrijf heeft natuurlijk zijn eigen onderdeel waar die zich mee bezig houd, er zijn namelijk niet alleen ingenieurs in de civiele techniek, maar nog een heleboel andere ingenieurs. Er zijn namelijk ook ingenieurs in de bouw, de wetenschap, bedrijfs ingenieurs, biologie, computertechniek en nog veel meer andere ingenieurs. Wanneer je gaat leren voor ingenieur kun je dus zelf kiezen in welke branche jij jezelf wil gaan specialiseren. De weg is erg lang, maar zeker een leuke uitdaging!