Rimnam
Image default
Bedrijven

Leren bank goedkoop schoonmaken

Een leren bank schoonmaken is een klus waar de meeste mensen tegenop zien. Het is namelijk niet eenvoudig. Maar zo moeilijk hoeft het ook weer niet te zijn.  Met deze handige tips kom je al een heel eind. Als het echt niet lukt kun je via goedkoop bank schoonmaken een expert inschakelen.

 

Welk leder heeft je bank?

Als eerste moet je weten van welk leer je meubel is gemaakt. Niet alle onderhoudsproducten zijn geschikt voor alle materialen. In de meubelindustrie wordt vooral rundleder of schaapsleder gebruikt. Denk aan geschuurd leder, aniline leder, semi-aniline leder en suède. Verder heb je ook verschillende afwerkingen en kwaliteiten. Naast leder worden natuurlijk ook andere materialen gebruikt om banken te maken.

 

Uitdroging voorkomen

De belangrijkste reden om je leren bank schoon te maken is om te voorkomen dat het leder uitdroogt. De belangrijkste factor is de luchtvochtigheid. In een ideale situatie is dat ongeveer 50%. Door de centrale verwarming is de luchtvochtigheid vaak lager en droger. Hierdoor droogt het leder sneller uit. Door je bank goed in te vetten bescherm je hem.

 

Kleur beschermen

De plaatsing van je bank heeft een grote invloed op de levensduur. Als hij bij het raam staat dan zal de kleur sneller worden aangetast door de Uv-straling. Als je kleur vervaagd is, kun je dat herstellen met het product Aquacolor 2.0. Dit product brengt een dekkende laag aan en kan een paar keer per jaar gebruiken.

 

Beschermen tegen warmte

Als je lerenbank te dicht bij een warmtebron staat, bijvoorbeeld een kachel, dan kan het leder krimpen. Het leder wordt dan hard en broos. Om je bank te beschermen plaats je een isolatiemat tussen de warmtebron en de bank. Zo wordt je bank niet te warm. Bekijk goedkoop bank schoonmaken voor meer handige tips.

https://banklatenreinigen.com/