Rimnam
Image default
Bedrijven

Veel frustraties als je op zoek bent naar een baan

Heb je voornemens om een andere baan te nemen, maar weet je niet waar te beginnen? Zet eerst alle plus- en minpunten van jezelf op papier. Zo krijg je een beter beeld van wat er bij jou past qua werk en heb je meer inzichten in jouw capaciteiten. Bovendien weet je ook beter waar jouw zwakkere kanten liggen. Waar jij goed in bent en wat jou minder ligt zijn ook dingen die een loopbaancoach samen met jou zou kunnen achterhalen. Veel mensen kiezen dan ook steeds vaker voor een professionele loopbaancoach die ze adviseert en verder helpt.

Allerlei dingen uitproberen in je zoektocht naar een job

Een nieuwe baan heb je niet zomaar even van de ene op de andere dag gevonden. Je zult hiervoor (net als een hele hoop mensen) veel nieuwe dingen uit moeten proberen. Je zou bijvoorbeeld op een platform als LinkedIn kunnen rondspeuren. Als je een goed netwerk hebt opgebouwd in de loop der jaren, zijn er misschien wel mensen binnen jouw netwerk die iets voor je zouden kunnen betekenen. Daarnaast kun je natuurlijk je omgeving vragen naar tips en opties. Ook vacaturesites bieden vaak massaal banen aan die misschien wel voldoen aan jouw wensen en eisen. Neem in dat geval meteen contact op met de betreffende contactpersoon.

Het is misschien wel een klein beetje ouderwets, maar er bestaan nog steeds uitzendbureaus waar je prima zou kunnen aankloppen. Een detacheringsbureau kan overigens nóg gerichter voor jou zoeken. Gebruik hiervoor een zoekterm als ‘detachering zorg’ bijvoorbeeld om het internet af te speuren. ‘Detachering zorg’ is wellicht de beste optie qua zoektermen omdat er veel mogelijkheden zijn, aangezien steeds meer recruiters gespecialiseerd zijn in de zorgsector. Een selectiebureau is wellicht ook het proberen waard.

Essentiele zaken

Niet iedereen heeft een duidelijk doel om naartoe te werken. Als dit het geval is bij jou, is het raadzaam om op papier te zetten waar jij wilt zijn na zoveel jaar. Jouw positieve eigenschappen zijn ook handig om te noteren. Het is fijn als jij jezelf zo goed mogelijk leert kennen, zodat je goed antwoord kunt geven op de vragen van potentiële werkgevers.

https://healthz.eu/detachering-in-de-zorg/