Rimnam
Image default
Recreation / Food

Botox inzetten tegen hoofdpijn

Botox is vandaag de dag bekend als het middel tegen rimpels. Vooral de gevreesde kraaienpootjes, maar ook fronsrimpels kunnen goed worden behandeld met behulp van botox. Wist je echter dat er ook veel praktischer toepassingen mogelijk zijn van botox? Zo kan botox ook goed worden ingezet tegen overmatig zweten, ook wel hyperhydrosis genoemd. Maar een van de nieuwere en steeds populairder wordende toepassingen van botox, is het inzetten van botox hoofdpijn tegen migraine. Om te begrijpen hoe een botox injectie kan helpen tegen migraine, is het allereerst belangrijk om te weten hoe botox precies werkt.

Botox is eigenlijk een soort zwaar verdund gif. Dat klinkt enger dan het is, overigens. Bij het inspuiten van botox blijft botox namelijk zeer goed ‘hangen’. Het verspreidt zich nooit verder dan 3 centimeter van de plek van injectie en kan daarom natuurlijk ook zeer plaatselijk worden gebruikt. Botox kan dan ook alleen worden gebruikt op locaties waar het niet uitmaakt dat de spieren minder goed te bewegen zijn daarna. Dat geldt dus voor de ogen en het voorhoofd, maar bijvoorbeeld dus duidelijk echt niet voor de mond of het gebied daar omheen. Daarvoor kunnen dan weer fillers worden ingezet.

Bij de inzet van botox prijzen tegen migraine, worden er ook expres spieren minder actief gemaakt. Echter, zijn dit dan de spieren in het hoofd die zorgen dat men die te strak aantrekt en dus pijn en migraine kan ontstaan. Door deze spieren minder actief te maken, heeft men minder migraine aanvallen maar zullen aanvallen die wel doorzetten ook minder heftig zullen zijn. Migraine is een aandoening die veel mensen tegenhoudt om goed te kunnen functioneren, dus daarom is het belangrijk om te weten dat je er ook iets aan kunt doen indien je last hebt van migraine aanvallen. De keuze is natuurlijk aan jou.

http://www.faceland.nl