Rimnam
Image default
Recreation / Food

Het uitvoeren van een ooglidcorrectie

Het uitvoeren van een ooglidcorrectie is tegenwoordig een ingreep die veel wordt ondernomen. Een ooglidcorrectie bovenoogleden is de ingreep die het meeste wordt uitgevoerd, al is het ook goed mogelijk om de onderste oogleden te corrigeren. Echter, de bovenste oogleden leveren vaak de meeste problemen op. Overhangende oogleden leveren voor veel mensen een hoeveel aan klachten op die hen er toe doet bewegen om een ooglidcorrectie te overwegen.

De bovenooglidcorrectie prijs verschilt natuurlijk per kliniek, maar komt bij veel klinieken uit op ongeveer 800 tot 1000 euro. Soms wordt dit bedrag vergoed door de zorgverzekeraar. Dat is echter alleen wanneer de ooglidcorrectie op medische indicatie plaatsvindt en deze medische indicatie wordt zeker niet altijd afgegeven. Vaak komt het er dus alsnog op neer dat je zelf moet betalen voor de ingreep. Maar voor veel mensen is dat alsnog wel de investering waard. Overhangende oogleden leveren klachten op zoals infecties, vermoeidheid en hoofdpijn. Om die reden wordt er dus ook weleens een medische indicatie op af gegeven, maar niet iedere zorgverzekeraar zal dit als zodanig erkennen. De kans is dus groot dat je zelf zal moeten betalen voor de ingreep.

Een ooglidcorrectie is een ingreep die niet hoeft te worden herhaald en die dus maar eenmalig hoeft te worden uitgevoerd. Deze ingreep kan bovendien ook onder een plaatselijke verdoving plaatsvinden, wat natuurlijk ook weer voordelen heeft ten opzichte van een volledige narcose. Op die manier doe je er natuurlijk ook veel minder lang over om te herstellen. Een narcose is nooit zonder risico en het lichaam heeft ook tijd nodig om te herstellen hiervan.

Het is vooral ook heel belangrijk om te zorgen dat de ogen goed worden gekoeld, het liefst zo snel mogelijk na de ingreep. Zo kan je in ieder geval een deel van de zwellingen en blauwe plekken voorkomen.

http://www.faceland.nl